Качествената риба не трябва да има белези от наранявания

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Качествената риба не трябва да има белези от наранявания, те могат да провокират съмнения за качеството й, става ясно от думите на д-р Силвия Танева – главен инспектор в Областна дирекция по безопасност на храните-София-град, цитирана от “Фокус”. Д-р Силвия Танева посочва, че качествената риба се разпознава по очите, които трябва да бъдат ясни и бистри, а люспите не бива да падат лесно при допир= Те трябва да са лъскави и блестящи. По думите на д-р Танева под хрилете на рибата, от долната им страна, трябва да бъде червено.

Желателно е да се следи и количеството лед. Произходът на рибата, мястото за съхранение и и срокът на годност също са важна информация, за която потребителите трябва да следят.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА