Извънредна проверка в приют за кучета в Кърджали, след сигнали за нехуманно отношение

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

 Във връзка с постъпили сигнали от граждани и публикации за нехуманно отношение към животните и лоши хигиенни условия в приюта за безстопанствени кучета „Дай лапа“, намиращ се в град Кърджали, БАБХ разпореди извършването на незабавна проверка, която да установи дали условията в приюта отговарят на изискванията.

 Проверката е извършена вчера, като е установено , че има необходимите условия за отглеждане на кучета. Помещенията са чисти и дезинфекцирани, животните са в добро здравословно състояние, имат храна и вода.

Приютът притежава регистрация според действащото законодателство. Към него има регистрирана ветеринарна амбулатория с ветеринарен лекар, който е отговорен за ветеринарномедицинското обслужване на животните и изпълняващ всички дейности, разписани в Закона за защита на животните.

В момента на проверката има настанени 11 кучета, от които 7 са кастрирани, останалите 4 са скоро родени, а майката е кастрирана днес.

 При предходната проверка, която е извършена на 6 юни 2016 година е установено, че в приюта се спазват изискванията за хуманно отношение към безстопанствените кучета. Живеещите там кучета са били 10. За периода от 01.01 до 06.06 година са настанени 201 кучета, от които 193 са кастрирани и върнати по местата на залавянето им. Осиновените кучета за посочения период са 4.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама