Изнесени са 22 милиона тона украинско зърно

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Обемът на износа на зърнени и бобови култури от Украйна през стопанската 2022/23  към 28 декември възлиза на 22 милиона тона, което е с 30% по-малко от миналия сезон.

Това става ясно от данните на Държавната митническа служба, публикувани от Министерството на аграрната политика и храните на Украйна.

От началото на сезона са експедирани почти 8,2 млн. тона пшеница, което е с 48% по-малко от миналогодишния обем. Доставките на ечемик за външните пазари възлизат на 1,6 милиона тона (-69%).

Изнесени са и 12,5 хил. тона ръж, което е значително по-малко от миналогодишните 121 хил. тона.

От царевицата са изнесени 12,2 милиона тона, което е с 18% повече от обема на доставките на същата дата през миналия сезон (10,3 милиона тона).

Износът на брашно от Украйна през 2022/23 МГ възлиза на 67,7 хиляди тона, което е с 15% повече от показателя за предходния сезон на същата дата (59 хиляди тона). 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА