Изменение на Временната рамка за кризисни и преходни държавни помощи обсъждат министрите днес в Съвета на ЕС по земеделие

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

България и Румъния предлагат премахване на индивидуалния лимит на предприятие в първичното земеделско производство или същият да бъде увеличен

Министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов ще вземе участие в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство, което ще се проведе в Люксембург днес, на 24 юни.

По инициатива на България ще се обсъди искането за изменение на Временната рамка за кризисни и преходни държавни помощи.

България и Румъния предлагат премахване на индивидуалния лимит на предприятие в първичното земеделско производство или същият да бъде увеличен.

По време на заседанието министрите ще обсъдят предложения от Белгийското председателство Проект на Заключения на Съвета относно бъдещето на селското стопанство в ЕС.

Необходимо е въвеждане на нов финансов инструмент за защита на фермерите при кризи като част от Стратегическите планове, заяви служебният министър на земеделието и храните на заседание на Съвета по земеделие и рибарство в Брюксел в края на май.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама