Изграждат земеделска борса в Невестино

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Площадката, върху която ще е земеделската борса, е на площ малко над 1 декар

Земеделска борса се изгражда в Невестино, заявиха от местната управа. Вече е изградена площадката, като е покрито коритото на Еремийска река.

Площадката, върху която ще е земеделската борса, е на площ малко над 1 декар. Там ще бъдат обособени зони, където земеделски производители ще предлагат продукцията си.

Невестинския край е средищен за производството и на плодове и на зеленчуци. Ще се обособи и зона за отдих.

“Място за покупко-продажби, като земеделска борса. Сергийките на центъра ще ги местим там. С място за отдих и място за продажби на зеленчуци и плодове –  голямо е, ще го разделим на две, ако трябва.”, заяви зам.-кметът на Общината Йордан Глогов.

Вече е определен и терен за изграждане на паркинг до центъра на Невестино. При празници, особено при провеждане на фестивала “Струма пее” през август, селото се препълва с МПС и посетители, тогава и липсата на паркоместа се усеща осезателно.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама