Изграждат рибен пазар в Аврен с пари по Морската програма

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Общата стойност на инвестицията е 247 830, 22 лв.

Общински пазар за продажба на риба и рибни продукти, както и на рибарски принадлежности и риболовен инвентар, ще бъде изграден в авренското село Близнаци. Дейностите ще бъдат изпълнени по проекта „Облагородяване на обществена зона и изграждане на общински пазар за продажба на пресни и преработени риба и аквакултури, люспест лед и риболовен инвентар в с. Близнаци, община Аврен“, съобщиха от ОИЦ-Варна.
Проектът се финансира от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. чрез подхода Водено от общностите местно развитие. Общата стойност на инвестицията е 247 830, 22 лв. Бенефициент е Община Аврен.

Стимул за бизнес в сектор рибарство

Целта на проекта е чрез облагородяване на паркови пространства и изграждане на рибен пазар да се подобри средата на живот и социалното благополучие на жителите и гостите на Аврен, да се стимулира бизнесът в сектор рибарство и да се осигурят нови работни места, което да доведе до икономически прираст в сферата на услугите.

С европейските средства ще бъде изграден общински пазар в село Близнаци за продажба на риба и рибни продукти, рибарски принадлежности и риболовен инвентар. Предвижда се и облагородяване на обществена зона. Всички търговски обекти ще бъдат преместваеми. Продукцията ще бъде продавана в открит и закрит сектор. Освен търговските площи, се предвижда изграждане на санитарно помещение за хора с увреждания и офисна част. По проекта ще бъде монтиран фонтан, а като елементи на парковата среда са проектирани декоративни прегради за обособяване на пространствата. Предвидена е доставка на пейки и кошчета.

Проектът е стартирал на 7-ми ноември 2022 г. и ще продължи до 30-ти ноември 2023 г. 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements