Интернет страница дава пълна информация за пристанищата

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути
С реализирането и внедряването на проекта “Проектиране и внедряване на географска информационна система (ГИС) за управление на пристанищната инфраструктура” ще има възможност бързо и лесно онлайн да се получи пълна информация за пристанищата както и техен пространствен модел, предаде репортер на радио “Фокус” Бургас. Ръководителят на проекта инж. Наташа Ценова го представи днес в Бургас. Тя обясни, че проекта има за цел да внедри географска информационна система в пристанищна инфраструктура с цел подобряване условията на корабоплаване на българския участък на Дунав и морските пространства. Целта е да се събере цялата информация за пристанищната инфраструктурата като електропроводи, водопроводи и други, която се е съхранявала в големи обеми и на различни места, на едно място. По думите й с този проект много по-лесно пристанищата ще изготвят годишните си програми.
По проекта са изпълнени 13 дейности като 5 са подпомагащи и 8 са основни. Той е вече внедрен, а до системата ще имат достъп служителите на държавното предприятия, както и клиенти. Това ще става чрез интернет страница от националния портал за пространствени данни. От там ще се вижда системата, ще има достъп за наблюдение и сваляне на информация. Илиян Тенекеджиев, директор териториално поделение на ДП “Пристанищна инфраструктура” Бургас сподели, че тепърва ще разучават географската информационна система, но тя определено ще улесни работата им. “Ежеседмично получаваме различни запитвания за различни обекти и техните характеристики и местоположение. С внедряването на тази система работата ни ще се облекчи. Вместо да се издирват чертежи и папки с документи, с няколко бутона ще имаме необходимата информация. Част от пристанищната инфраструктура е изградена 50-60 години и липсва информация за разположението на инженерните ел. мрежи и ВиК мрежи, което затруднява поддръжката им и аварийните ремонти, но сега те са отразени в системата и ние много бързо може да отстраняваме проблема”, посочи Тенекеджиев.
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама