Институтът по земеделие в Кюстендил ще участва на фермерския пазар пред МЗХГ

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

 

Институтът по земеделие в Кюстендил за да бъде отбелязан съвместно Празника на земеделската наука. Селекционерите от Института ще представят есенното ябълково разнообразие, което поддържат, облагородяват и развиват. В градините на Института се отглеждат около 450 ябълкови сорта и хибрида, които се изпитват в различни направления.

Чрез участие във фермерските пазари и чрез обсъжданията между производители и граждани, Slow Food в България надига глас, за да призове отново за добра храна и добро земеделие.

Институтът по земеделие-Кюстендил ще гостува на фермерския пазар Произведено в България. Събитието е организирано от Slow Food в България в рамките на кампанията “Биоразнообразие в чиния”, осъществявана в партньорство с институти на Селскостопанска академия.

Slow Food в България обединява сили с фермерски пазар Произведено в България, организиран от Биоселена, за да се включи в събитията на европейската кампания Good Food Good Farming, финансирана от програма LIFE на ЕС.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама