Институтът по земеделие в Кюстендил за да бъде отбелязан съвместно Празника на земеделската наука. Селекционерите от Института ще представят есенното ябълково разнообразие, което поддържат, облагородяват и развиват. В градините на Института се отглеждат около 450 ябълкови сорта и хибрида, които се изпитват в различни направления.
Чрез участие във фермерските пазари и чрез обсъжданията между производители и граждани, Slow Food в България надига глас, за да призове отново за добра храна и добро земеделие.
Институтът по земеделие-Кюстендил ще гостува на фермерския пазар Произведено в България. Събитието е организирано от Slow Food в България в рамките на кампанията “Биоразнообразие в чиния”, осъществявана в партньорство с институти на Селскостопанска академия.
Slow Food в България обединява сили с фермерски пазар Произведено в България, организиран от Биоселена, за да се включи в събитията на европейската кампания Good Food Good Farming, финансирана от програма LIFE на ЕС.