Институтът по земеделие в Кюстендил ще участва на фермерския пазар пред МЗХГ

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

 

Институтът по земеделие в Кюстендил за да бъде отбелязан съвместно Празника на земеделската наука. Селекционерите от Института ще представят есенното ябълково разнообразие, което поддържат, облагородяват и развиват. В градините на Института се отглеждат около 450 ябълкови сорта и хибрида, които се изпитват в различни направления.

Чрез участие във фермерските пазари и чрез обсъжданията между производители и граждани, Slow Food в България надига глас, за да призове отново за добра храна и добро земеделие.

Институтът по земеделие-Кюстендил ще гостува на фермерския пазар Произведено в България. Събитието е организирано от Slow Food в България в рамките на кампанията “Биоразнообразие в чиния”, осъществявана в партньорство с институти на Селскостопанска академия.

Slow Food в България обединява сили с фермерски пазар Произведено в България, организиран от Биоселена, за да се включи в събитията на европейската кампания Good Food Good Farming, финансирана от програма LIFE на ЕС.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА