Инспектори на ИАРА заловиха нарушител, извършващ стопански риболов без разрешително на река Дунав

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути
При извършена рутинна проверка по вода на река Дунав, в района от град Белене до град Свищов, инспектори на ИАРА от сектори „РК Габрово“ и „РК Свищов“ установили лице, извършващо стопански риболов, без да притежава необходимото разрешително. Мрежите и лодката на нарушителя са иззети. На лицето е съставен АУАН (Акт за установяване на админситративно нарушения) за нарушаване разпоредбите на ЗРА (Закон за рибарството и аквакултурите), съобщиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

Извършена проверка на езеро Шабла

Междувременно служители от сектор „РК-Добрич“ извършили планирана проверка на езеро „Шабла“ с патрулна лодка на ИАРА. По време на проверката са установени и извадени от работно положение 300 м хрилни мрежи. Уловената в тях риба 26 кг от вида платика е освободена и върната незабавно във водата.

1084 проверки в навечерието на Никулден

Проверки на 1084 търговски обекти за риба и рибни продукти на територията на цялата страна са извършени от инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в навечерието на празника Никулден, в периода от 20.11 до 7.12.2022 г. От тях 331 са съвместните проверки с инспектори от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Съставени са общо 19 акта за установяване на админситративни нарушения (АУАН).
„За пореден път показахме, че с колегите от БАБХ имаме отлична координация и умения за работа в екип. Засилените проверки около Никулден и резултатите от тях са доказателство за това. Надявам се подобни работни срещи да се превърнат в добра традиция“, коментира изпълнителният директор на ИАРА доц. Ваня Стаматова.
Източник: ИАРА

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА