Три кораба тръгнаха в неделя със зърно и слънчогледово масло от Украйна към Италия и Испания

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути
Три сухотоварни кораба с царевица, пшеница и слънчогледово масло напуснаха украинските пристанища в неделя, съобщава Съвместният координационен център (СКЦ).

„На 18 декември три кораба напуснаха украинските пристанища, те превозват общо 54 464 тона зърно и други храни като част от Черноморската зърнена инициатива“, се казва в съобщението.

Два сухотоварни кораба Lady Ayana (25.250 хил тона царевица) и Barbaros Hayrettin V (5. 214 хил. тона слънчогледово масло) се насочват към Италия. Корабът AK Halima ще достави на Испания 11,1 хиляди тона пшеница и 11,9 хиляди тона царевица.

СКЦ отбеляза, че „зърното, пристигнало на местоназначението, може да бъде обработено и след това транспортирано до други страни“.

Пет кораба също се насочват към украинските пристанища, които преминаха през морския хуманитарен коридор в неделя.

„Към 18 декември общият тонаж на зърно и други селскостопански продукти, изнесени от три украински пристанища, е 14 194 211 тона. Общо към момента е разрешено движение на 1128 кораба: 565 за пристигане в украинските пристанища и 563 за напускане на тях“ , – съобщиха от СКЦ.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА