Хипермаркет в палатка прави голяма верига в Румъния

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

Най-голямата верига за хранителни стоки, която оперира в Румъния отваря първия си временен супермаркет в конструкция, напомняща палатка. Като място е избран спа курортът Совата. Магазинът ще работи до септември, става ясно от съобщение на romania-insider.com. Супермаркетът заема площ от 1350 кв метра и целта му е да привлече туристите, които искат да направят бързи покупки. В него те могат да открият храни от първа необходимост, плодове и зеленчуци, сладки, печива, нехранителни изделия и санитарни материали. Комуникационният мениджър на компанията казва, че курортът е избран неслучайно – той е голяма туристическа атракция.

Собствениците са помислили и за превозните средства на клиентите – има 92 паркоместа и 15 стойки за колелета.

През миналата година “Кауфланд Румъния” е реализирал оборот от 2,13 млрд. евро, което е с 0,13 млрд. повече в сравнение с предходната година. Приносът на веригата за държавния бюджет през 2016 г. е възлизал на 140 млн. евро.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама