Град Девин ще бъде домакин на риболовно състезание в края на август

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Град Девин ще бъде домакин на световното първенство по спинингов риболов на хищници с изкуствени примамки. Общо 60 състезатели от 15 национални отбора са заявили участие и ще показват майсторството си в борбата за световната титла, предаде НЛРС- СЛРБ.

Състезанието ще се проведе на 28 и 29август на река Въча край село Михалково. През двата дни ще се лови от 8.30 часа до 12.30 часа. За целта участъкът ще бъде зарибен с повече от 1 тон пъстърва. По регламент състезателите могат да ловят с блесни, воблери и силиконови примамки.

Организатори на шампионата са Световната федерация по спортен риболов ФИПС, Българската федерация по риболовни спортове, Национално ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ и община Девин.

Заявки за участие са подали световните шампиони от Полша, Чехия, Словакия, Италия, Унгария, Хърватия, Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Македония, Латвия, Украйна, Молдова. Руският тим ще се състезава под абревиатурата на тамошния риболовен съюз ФСРС, тъй като попада под забраната, действащата за всички национални отбори на Русия заради употребата на допинг, както беше и на олимпиадата в Токио.

Отборът на България се предвожда от шестия в световната ранглиста Георги Гетов, в него са още тазгодишният шампион Стефан Йорданов, Петър Лаков, Тодор Костадинов и 18-годишният Боян Ярков. Надеждите са българският отбор на световното първенство да се пребори за място в тройката.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements