Големи колебания в цените на земеделските култури

Кирил Александров
Кирил Александров
2 Минути

Големи колебания в цените на земеделските култури ще има през следващите десет години. Това стана ясно по време на форум, организиран от Селскостопанската академия. На него учени от България и чужбина обсъдиха развитието на земеделието в България и Европа, както и тенденциите на световните стокови пазари.

Събитието се провежда под егидата от международни събития в областта на аграрната наука, които академията ще инициира през 2017 г. като част от предстоящото председателство на България в ЕС, каза в приветствената си реч проф. Тотка Трифонова, председател на ССА. Финансовата подкрепа е осигурена от фонд „Научни изследвания“ – МОН по разработени научни изследвания на САРА и ИАИ, с подкрепата на фондация „Америка за България“ в сътрудничество с професорите от университета в Мисури. Форумът ще продължи и утре, 29 ноември в София.

Провеждането на форума е инспирирано от изследователската работа на Центъра за икономически анализи в селското стопанство – САРА към Института по аграрна икономика.

Форуми като днешния създават платформа за да намерим заедно решения свързани със земеделието. От 2009 г. фондацията инвестира повече от 7 млн. долара в различни проекти и програми с цел българското земеделие да развие своя потенциал и да стане конкурентоспособно, каза Виолета Недева от фондация „Америка за България“.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements