Глобалният пазар на фосфатни торове възлиза на $65,69 млрд. през 2019 г.

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

Глобалният пазар на фосфатни торове възлиза на $65,69 млрд. през 2019 г. Експертите очакват той да се разрасне със скорост от около 7% и да достигне $84,04 млрд. до 2023 г., пише TheBusinessResearchCompany.com. Ръст в търсенето на храна за нарастващото население ще насърчи растежа на пазара на торове. Въпреки това, недостигът на фосфатни скали ограничава растежа на производството на фосфорните торове.

Пазарът на фосфатни торове се състои от продажба на фосфатни торове. Производителите на фосфатни торове произвеждат фосфатни торови материали и други фосфатни материали и ги смесват в торове. Амониев фосфат, дефлуориран фосфат и диамониев фосфат са примери за сегмента на фосфатните торове.

Пазарът на фосфатни торове е сегментиран на моноамониев фосфат, диамониев фосфат, суперфосфат и други.

Пазарът на фосфатни торове е съсредоточен в Северна Америка, Азия, Южна Америка, Източна Европа, Западна Европа, Близкия Изток и Африка. Най-големият пазар е в Азия и Тихоокеанските държави, които поемат 42% от глобалния пазар.

Значителен ръст в производството и износът на фосфати отбелязва Китай. Докато преди добивът на фосфатна скала е бил ограничен поради производствените възможности и монополистичното ценообразуване в повечето държави, през последните години има бърз ръст в производството на фосфат в Китай. Напоследък дори то е по-значително в сравнение с преди 10 години, когато износът е бил приблизително 0, отбелязват експертите.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА