Кафе фиеста ще се вихри четири дни в Интер Експо Център

Георги Узунов
Георги Узунов
7 Минути

Работилница за вкусове отваря врати от 7 до 10 ноември

Приказни изживявания са приготвили производителите на кафе за гостите на хранителните изложения, които започват от утре в Интер Експо Център. МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК и СИХРЕ се превърнаха в най-големите международни изложения за хранително-вкусовия и хорека сектора с изключително значение не само за България, но и за Югоизточна Европа. Изложенията шест в едно привличат интереса на страни от цял свят – Австрия, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Италия, Тайланд, Холандия, ЮАР, съобщават организаторите.

За първи път ще има лате арт състезание

Уханието на кафе ще ви води. Докосвате чашата, изпивате само глътка… тя се превръща в глътка живот. И ако вие сте не просто професионалист, а ценител, искате да бъдете сред най-добрите. Първото лате арт състезание под егидата на SCA (Specialty Coffee Association) в България ще се проведе на 8 и 9 ноември 2018 г. в София по време на изложението ИНТЕРФУД&ДРИНК. Жури на първото състезание ще са авторитетните Дарио Чарлантини и Бранислав Берония от SCA.

Да създадеш кафе с фантазия, да станеш шампион

Да се приготви качествено еспресо граничи с изкуство, да предадеш емоция, да създадеш усмивка, да доставиш удоволствие.  Американският режисьор Дейвид Линч казва, лошото кафе е по-добро от липсата на кафе изобщо. От Баристо обаче не са съгласни, защото не приемат нищо по-малко от перфектното кафе – еспресо. В търсене на най-добрите баристи в България най-изкусните кафе майстори ще се изправят пред предизвикателството да докажат своите възможности в съревнование за титлата Бариста шампион на България. Български Бариста Шампионат е официален кръг на световния еспресо шампионат „Espresso Italiano Champion”, организиран от INEI (Istituto Nazionale Espresso Italiano). Финалът на третото издание на Български Бариста Шампионат ще бъде на 9 ноември 2018.

Селекция от аромати

Работилницата за вкусове ще предложи истинска наслада не само за любителите на кафето. За собствениците на заведенията, ресторантите, магазините, които искат да бъдат първи и да изберат най-доброто, да удовлетворят нуждите на клиента, като подберат най-ароматните селекции. На изложенията шест в едно ще научите повече за вкусовите характеристики на нови и успешни серии на палитра от производители. Някои от най-харесваните блендове на луксозната марка кафе Spetema вече се предлагат и на капсули.

Rainforest blend  е иновативен продукт за българския пазар с добра киселинност, фино тяло и сладък аромат и потапя във вкуса на най-висококачествените и чисти кафени зърна, идващи от тропическите гори на Перу. Това екологично чисто кафе е сертифицирано от организацията за опазване на водата и дивата природа Rainforest Alliance. На ИНТЕРФУД&ДРИНК професионалната публика ще научи повече за различните вкусове и на емблематичната марка кафе SantosCafe. На три нови вкуса с аромат на истинско кафе Goppion Caffe ще се насладим благодарениe на италианското кафе БРИСТОТ.

Природата в една чаша кафе

С DOLCE се потапяте във вълшебството на Венеция и най-вече на богатството на изкуството в този град, на неговата дългогодишна връзка с кафето. Деликатен баланс между внимателно подбрана Арабика от Етиопия, Хондурас, Гватемала и Бразилия.

JBM претворява магическите вкусове на Южна Америка и сините планини на Ямайка, където се култивира най-доброто кафе Арабика в целия свят. Изнася се в малки количества, запечатани в специални дървени бъчви, както се съхранява ром. NATIVО ORGANIC съчетава истинската същност на природата и трудът на човека в една обикновена чаша кафе.

Пътешествие с кафе

Освен пълната гама на вече добре познатите на пазара продукти, посетителите ще могат да се запознаят и с новите предложения на серията “Bianchi Family”. Bianchi „NERO“ съчетава първокласна арабика от Коста Рика и Бразилия, която в комбинация със специално подбрана робуста от Индия задоволява и най-изтънчените вкусове. Bianchi „ORO“ смесва мекотата и аромата на арабиката от Колумбия със силата на индийската робуста. „DECAF“ е предназначено за всички любители на кафето, които избягват консумацията на високи дози кофеин. Съчетанието от ароматна колумбийска арабика и висококачествена индийска робуста, с ниско съдържание на кофеин, гарантира удоволствието от любимата напитка по всяко време на деня.

В плантацията на Пабло

С друга глътка кафе от италианската марка Illy се пренасяме в още един различен и екзотичен свят. В девствените високопланински райони на Гватемала расте кафе със сложен аромат, с белези от шоколад, карамел и мед, подобрени благодарение на новия профил за печене. Това изящно кафе Арабика се отличава с подчертаната си сладост и богат букет аромати. Кафе, селектирано от най-добрите плантации в Гватемала – на Пабло Артуро Чуй Флорес плантация – Пеня Бланка, на Хорхе Луис Фернандес Марокин плантация – Финка Ла Пасториа, на Луис Фернандо Пиварал Агуилар плантация – Финка Ла Сонриса.

Ако не сте виждали фабрика за кафе на живо, то фабриката ще дойде при вас. Ако по някаква причина не ви се пътешества, пътешествието ще дойде при вас. От 7 до 10 ноември NESTLE Professional организира едно незабравимо кафе изживяване. По време на ИНТЕРФУД&ДРИНК ще станете част от демонстрация на изпичане на място на кафени зърна от различни кафе дестинации по света с Джордж Макрополус. Ще се насладите на кафе дегустация. Ще откриете специфичните характеристики, фините аромати и наситените вкусове на блендовете BUONDI Caffe чрез cupping техниката.

Добавете към кафето парче шоколад или друг десерт от класа, за да затворите завесата удовлетворени от вкуса на най-успешните хранителни изложения в България.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА