Гласуването в eвропейския конкурс “Дърво с корен” започна

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Българското дърво, участващо в конкурса, е дъбът от Дунавския парк в Силистра

Днес започва гласуването в международния конкурс „Европейско дърво на годината 2016”, съобщават от фондация “ЕкоОбщност” като се позовават на организаторите на инициативата – Асоциация „Партньорство за околна среда” в Брюксел. Тази година в надпреварата участват петнадесет дървета от петнадесет държави като България е представена от дъба от Дунавския парк в Силистра. Припомняме, че вековното дърво в крайдунавския град спечели националния конкурс „Дърво с корен 2015”, организиран от Фондация „ЕкоОбщност” през декември миналата година.

Българското дърво може да бъде подкрепено на www.treeoftheyear.org до края на февруари. Михал Весели, управляващ директор на Асоциация „Партньорство за околна среда”, обръща внимание на социалното и екологично влияние на конкурса. Той посочва, че тази година има възможност за индивидуални дарения за защитата на европейските дървета.

Организаторите посочват, че тази година към инициативата са се присъединили със свои представители две нови държави – Германия и Северна Ирландия. Германското предложение е впечатляваща липа, под която ежегодно се обявява местният „крал на стрелците”. Дървото от Северна Ирландия е исторически символ на мира и възпоминанието за жертвите от Втората световна война.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА