Гимназисти в Сливен приготвят вкусни ястия с месо за малчугани

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

 

Ученици от професионалната гимназия по хотелиeрство и туризъм в Сливен ще покажат как месото може да се включи атрактивно в менюто на децата и подрастващите и каква е ползата от него.

Демонстрацията е в рамките на “Дните на българското месо”, организирани от Асоциацията на месопреработвателите в България, предава БТА. Производителите и ценителите на продукти и деликатеси от българско месо се събрат на 11 и 12 септември в Сливен.

Учениците, заедно с шеф-готвачи и майстори кулинари, ще демонстрират уменията си в приготвянето на суджуци, луканки и други месни специалитети в кулинарен конкурс “Да сготвим заедно”.

Кампания ще разясни значението и ползите от консумацията на месо, което е важно за функционирането и правилното развитие на подрастващите. Децата под 10 години ще участват в кулинарно шоу “Детска фантазия”, където ще могат да изработят сандвичи с месни продукти.

“Дни на българското месо” е проект на Асоциацията на месопреработвателите в България и се провежда в рамките на традиционното Национално изложение по животновъдство, с партньор Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството и с подкрепата на Министерство на земеделието, храните и горите и ДФ “Земеделие”.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА