Ученици от професионалната гимназия по хотелиeрство и туризъм в Сливен ще покажат как месото може да се включи атрактивно в менюто на децата и подрастващите и каква е ползата от него.
Демонстрацията е в рамките на “Дните на българското месо”, организирани от Асоциацията на месопреработвателите в България, предава БТА. Производителите и ценителите на продукти и деликатеси от българско месо се събрат на 11 и 12 септември в Сливен.
Учениците, заедно с шеф-готвачи и майстори кулинари, ще демонстрират уменията си в приготвянето на суджуци, луканки и други месни специалитети в кулинарен конкурс “Да сготвим заедно”.
Кампания ще разясни значението и ползите от консумацията на месо, което е важно за функционирането и правилното развитие на подрастващите. Децата под 10 години ще участват в кулинарно шоу “Детска фантазия”, където ще могат да изработят сандвичи с месни продукти.
“Дни на българското месо” е проект на Асоциацията на месопреработвателите в България и се провежда в рамките на традиционното Национално изложение по животновъдство, с партньор Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството и с подкрепата на Министерство на земеделието, храните и горите и ДФ “Земеделие”.