Георги Тахов става служебен министър на земеделието

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Несправяне със служебните задължения е мотивът, с който премиерът Главчев предлага Кирил Вътев да бъде освободен от поста си

Министър-председателят Димитър Главчев предлага персоналният състав на служебния кабинет да бъде променен, като Кирил Вътев бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов, досегашният директор на Държавен фонд “Земеделие”.

От 6 юни 2023 г. до 8 април 2024 г. Вътев заемаше поста министър на земеделието и храните в правителството с министър-председател акад. Николай Денков. На 9 април 2024 г. бе назначен за служебен министър на земеделието и храните към кабинет с министър-председател Димитър Главчев.

В предложението си до президента Румен Радев премиерът Главчев посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения, в резултат на което продължава напрежението и недоволството в аграрния сектор, без да се стигне до необходимите законодателни и управленски решения с нужната финансова обезпеченост, като например украинската помощ за земеделските стопани за 2024 г. и все още нестартиралата кампания по директните плащания, което създава сериозни затруднения в сектора.

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА