Гъбите шийтаке ще са акцента на утрешния фермерски пазар пред Министерството на земеделието. Производителите Кунка и Стоян ще демонстрират на място как се произвеждат гъбите. Методът на производство е съобразен изцяло с оригиналната японска технология – върху дъбови трупи.
Предвидена е и дегустация на гъбите – задушени, мариновани, подправени с разнообразни подправки и различни видове био оцет. Демонстрацията и дегустациите както до сега ще са два пъти през деня: от 12 до 13 часа и от 17 до 18 часа.
Фермерският пазар под надслов „От нашата ферма – с любов за вас!“ предлага краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед, сладка, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, сезонни плодове и зеленчуци, гъби био вино, оцет, билки и подправки. Потребителите могат да открият и богато разнообразие от занаятчийски продукти. Всички производители са регистрирани по Наредба 26 на земеделското министерство, а много от тях в районите от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.
Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ е всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ 55). Организатор е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в рамките на проект „Седмичен фестивал „От нашата ферма- с любов за Вас“, който фондацията изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и район „Средец” на Столична община.