Започва нов фермерски пазар на Lidl и Premium Market 380

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
4 Минути

Последният фермерски пазар на Lidl, организиран съвместно с  Premium Market 380 и Гастроном – Смесен магазин, предизвика голям интерес сред жителите и посетители на столичния квартал Драгалевци. Следващото подобно събитие стартира днес и ще продължи до 30-ти май включително, на паркинга на Lidl Сточна Гара, София. Там отново посетителите на пазара ще може да открият богато продуктово разнообразие от регионални български ферми.

Гостите на фермерския пазар ще имат възможност  да се срещнат директно с повече от 30 български производители, да поговорят с тях и да опитат от представените за дегустация разнородни продукти.

Част от вкусните изкушения, които се предлагат на фермерския пазар са 10 вида ръчно направен кашкавал от краве мляко, козе и овче кашкавал и сирене на производителите от Еко милк Борино, Каймакани, Козарев, Багри, Ферма Катарино и други.

На пазара ще има още свежи зелени листни зеленчуци, продукция на “Био градина Туинс”, Ферма за микро растения “Microgreens Bulgaria” и група земеделски производители от гр. Петрич. Ароматни подправки в четири направления – традиция, риба, веган и месо ще предложат от пловдивската фирма “Вкусини” . Любителите на натуралния 100% ябълков сок може да се насладят на вкус и аромат от сок ПИНОГРЕ на ЕТ “Иван Иванов – ЕКО”,  произведен в добричкото село Царичино.

Модерната крафт бира “Пустиняк”, продукт от Лом и изобилие от качествени родни вина за всеки вкус от петричко, Южен Сакар, с. Рабиша, плевенско и варненско, представени от винарните “Орбелия” , “Братанови”, “Хараламбиеви” също ще бъдат част от богатия асортимент на фермерския пазар.

Посетителите на изложението могат да си закупят също тиквено масло и добруджанско тиквено семе от Агрофирма “Статев ЕООД”, както и шарлан – студено пресовано нерафинирано слънчогледово олио от “Елика Ойл ЕООД” .  Интерес в предходния пазар предизвикаха и трите вида оцет  – натурален, натурален, престоял в бъчви и балсамов, произведени в село Стожер от ЗП “Христо Недков”.

Разбира се, не може и без мръвка. За любителите на месните продукти ще се погрижат от Ферма Странджа и Сакар, с. Стефан Караджово и младежите от “Вино и Мезе”, отглеждащи свободно пасищни животни във варненско.

Въпреки променливото и дъждовно време по време на пазара в Драгалевци, настроението беше свежо и приповдигнато.  Посетителите на пазара си тръгваха доволни и с усмивка заради разнообразието и качеството на изложените продукти и с въпрос „Кога пак сте тук?“

Още 10 фермерски пазара ще се проведат в магазините на Lidl  в София до края на годината

„До края на годината от Lidl са планирали провеждането на още около 10 пазара през седмица на паркингите на техните магазини в София, на които ние ще бъдем партньори. Целта ни е да подпомагаме производители от цялата страна“, заяви в първия ден на фермерския пазар Димитър Манчев от Гастроном.

Чрез фермерските пазари, на които Premium Market 380 е съорганизатор, продължава Кампания „Избирам 380“, която стартира в началото на пандемията по инициатива на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) и Agrozona.bg, с цел да се насърчи изборът и купуването на български продукти и подкрепата на родните производители в коронакризата.

Всички производители, които биха искали да се включат в предстоящите издания на пазара и да представят своите уникални, български продукти, може да се свържат с организаторите на тел  +359 876 969 799 и да заявят своето участие.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА