Еврокомисар Войчеховски кани БГ бизнесмени да участват в делегацията му в Япония

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Европейският комисар по земеделие г-н Януш Войчеховски планира посещение в Япония в периода 02 – 06 юли 2023 г. Мисията има за цел провеждане на срещи с японския министър на земеделието, министъра на търговията и министъра на науката и технологиите. Политическият дневен ред ще включва точки, свързани с бариерите пред японската търговия. Ще бъдат обсъдени и въпроси относно глобалната продоволствена сигурност, засегната от войната в Украйна, Зелената сделка на ЕС и амбициите на стратегията „От фермата до трапезата“, както и продължаване на усилията за иновации за прехода към устойчиво селско стопанство и хранителни системи.

В допълнение към политическата програма са предвидени срещи между европейския и японския бизнес, работещ в сектора на хранително-вкусовата промишленост. Поради тази причина Комисар Войчеховски има желание да бъде придружен от делегация от до 80 висши европейски ръководители, представляващи ключови сектори с най-значим потенциал за търговията и сътрудничеството между ЕС и Япония. Сфери на приоритетен интерес са месото (говеждо, свинско месо и птиче), млечни продукти (напр. сирена), плодове и зеленчуци, преработени продукти (напр. зехтин) и напитки (включително алкохолни). Биологичните продукти също ще бъдат акцент.

Желаещите фирми и организации могат да регистрират своите заявки за включване към бизнес делегацията на следния линк: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/6cfef99a-3d60-d26a-4568-1ac79e834137

Окончателният подбор на представителите на бизнеса, които ще придружат Комисар Войчеховски, ще се основава на продуктовия и географския баланс на делегацията. В този контекст ще бъде взета предвид способността на кандидатите да извършват международен бизнес. За да се гарантира навременна организация на посещението, заявки за участие в делегацията ще се приемат най-късно до 31 януари 2023 г. Всички разходи за участниците в бизнес делегацията са за тяхна сметка.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements