Евродепутатите оказват натиск върху високите цени на торовете

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Някои евродепутати предлагат да се използват торове, направени от органичен материал. В същото време Европейската комисия преразглежда антидъмпинговите мита за разтворите на карбамид.

Европейската комисия трябва да предприеме действия срещу високите цени на торовете, тази седмица евродепутатите поискаха и предложиха различни мерки в Комисията по земеделие за ограничаване на бума на цените.

Няколко холандски евродепутати виждат решение в маркетинга на стабилни торове, произведени от органичен материал, съобщава aiz.info. Продуктите, направени от оборски тор, са технически зрели, продажбата би си струвала, обясни холандският либерал Ян Хуитема. Само Европейската комисия изостава с регулирането на пазарните стандарти за продукти, произведени от оборски тор.

Френските евродепутати обърнаха внимание на тежкото положение на много фермери заради високите цени на суровините и призоваха за спешна помощ от бюджета на ЕС, съобщава европейската пресслужба.  Редица евродепутати призоваха Европейската комисия да спре временно наказателните тарифи за разтвори на карбамид от Русия и САЩ, за да се противодейства на затруднения пазар на торове.

В момента Европейската комисия преразглежда антидъмпинговите мита за разтворите на карбамид. Все още не е взето решение, съобщи Майкъл Сканъл от Европейската комисия в Земеделската комисия на Европейския парламент. Тъй като наказателните тарифи имат малък дял във високите цени на торовете, временното им премахване едва ли ще повлияе на цените, посочи той. Европейската комисия и държавите-членки на ЕС многократно обсъждаха огромните цени на енергията като цяло, без да се занимават конкретно с решения за земеделските производители.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама