Естонците са лидери на алкохолната карта на Европа

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути
Гърците и италианците са в дъното на класацията

Естонците са най-големите пиячи на Европа. Малката балтийска страна е гигант на алкохолната карта на Стария континент. Жителите на Естония изпиват средно по 15,35 литра спиртни напитки годишно.

След тях се нареждат словенците, жителите на Люксембург, датчаните и латвийците, сочи класацията на движението „Трезвена Русия“, цитирано от БГНЕС. Според проучването южноевропейците не могат да се похвалят с рекордите на северните народи. Гърците и италианците са в дъното на класацията с 6,52 литра и 7,08 литра изпит твърд алкохол.

Най-изненадващ е резултатът на шведите, които са северен народ и обичат водката. Въпреки това те пият средно по 7,18 литра. С малка употреба на спиртни напитки могат да се похвалят и жителите на остров Малта. При съставянето на класацията специалистите са използвали данните в страните от ЕС за консумация на алкохол на глава от населението над 15 години.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements