ЕП: До 50% по-малко хранителни отпадъци до 2030 г.

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

Хранителните отпадъци да се намалят с 30% до 2025 г. и с 50% до 2030 г. спрямо 2014 г., предлагат евродепутати.  Подобни цели са заложени и за морските отпадъци, предават от българското представителство на Европейския парламент. Отпадъците от храна се изчисляват на около 89 милиона тона, или 180 кг. на човек годишно.

Статистиката за 2014 г. сочи, че 44% от общинските отпадъци в Европейския съюз се рециклират или компостират в сравнение с 31% през 2004 г. До 2020 г. страните членки трябва да постигнат ниво на рециклиране или компостиране от над 50% от отпадъците.

Четете още: Следващата седмица ще е готова подзаконовата рамка за облекчени хранителни дарения

Окончателно: Отпада ДДС върху дарени храни

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА