Без туризъм в предстоящия прием по мярката за неземеделски дейности на малките стопанства

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

За предстоящото отваряне на подмярка 6.4.2 “„Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности по Тематичната подпрограма за развитието на малки стопанства“съобщи Елена Иванова, директор дирекция „Развитие на селските райони“ към МЗХГ по време на Осмата национална среща на земеделските производители в България, която се проведе в к.к. Златни пясъци. Допустими кандидати по подмярката ще бъдат кандидати, отговарящи на условията за стандартен производствен обем между 2 и 8 хил. евро. “Максималният размер на проект ще бъде до 75 хил. евро, като допустими по мярката ще бъдат всякакви дейности, с изключение на туризъм”, уточни експертът. През настоящия програмен период дейностите по туризъм няма да бъдат подпомагани.

През тази година е предвидено отварянето на мерки за демонстрационни действия и дейности по осведомяване, свързани със заболяванията по животните и биосигурност.

Съвсем скоро, до края на месеца, се очаква да стартира и мярката за инвестиции в напояването, стана ясно от думите и. Относно мярка 16.4 , която е насочена към късите вериги на доставки, предстои насоките за кандидатстване да  бъдат пуснати за обществено обсъждане.

Нов прием по подмярка 7.3 за широколентова инфраструктура ще има през тази година, тъй като тя е обявена за национален и европейски приоритет. Местните поделения на вероизповеданията също ще имат възможност да кандидатстват отново във втория прием на мярка 7.6.  Недостатъчното финансиране на горския сектор пък провокира нуждата от обявяване на приеми и в тази сфера.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА