Експортното мито за руска пшеница се увеличава с 3% от 9 ноември

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути
Митото за износ на пшеница от Руската федерация от 9 ноември ще се увеличи до 3012 рубли от 2923,2 рубли за тон, съобщи Министерството на земеделието. Така ръстът ще бъде 3%.

Митото върху ечемика ще се увеличи до 2495,6 рубли от 2414,3 рубли за тон, върху царевицата ще намалее до 1114,3 рубли от 1637,3 рубли.

Новите мита ще важат до 15 ноември включително, съобщава zol.ru.

Митата са изчислени въз основа на индикативни цени: 314 долара за тон за пшеница (312,7 долара седмица по-рано), 283,7 долара за ечемик (282,5 долара), 251,6 долара за царевица (264,4 долара).

От 6 юли 2022 г. митата върху зърното се изчисляват в рубли, а не в долари.

През юни руското правителство прие решение за прехвърляне на митата в рубли. Базовата цена за изчисляване на експортното мито за пшеница беше определена на 15 хиляди рубли за тон, за ечемик и царевица – 13,875 хиляди рубли за тон. Митото е 70% от разликата между базовата и индикативната цена.

От 2 юни 2021 г. Руската федерация въведе механизъм за търговия със зърно, който предвижда плаващи мита върху износа на пшеница, царевица и ечемик и връщане на получените от тях средства за субсидиране на земеделските производители. Размерът на митата се изчислява ежеседмично въз основа на ценови показатели, базирани на цените на експортните договори, които са регистрирани на Московската борса.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements