ЕК одобри Стратегическия план на Унгария

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Европейската комисия обяви, че е приела Стратегическия план на Унгария за ОСП, съобщава HVG. Така страната ще получи 8,4 млрд. евро от 270-милиардния евробюджет до 2027 г., които ще бъдат добавени към 10 млрд. евро с националното самоучастие. Според информацията Унгария ще използва 2 милиарда евро от тази сума за опазване на околната среда и климата, както и за зелени програми, а 186 милиона евро ще отидат за млади фермери. Мерките, включени в плана, могат да помогнат на 8800 млади фермери да започнат да се занимават със земеделие, но той също така дава приоритет на модернизацията на 7700 ферми. Освен това Унгария отделя 38 процента от бюджета за развитие на селските райони за агроекологични интервенции, 8 процента за развитие на биологично земеделие и 5 процента за защита на зоните от Натура 2000, които обхващат приблизително 162 631 хектара.

Унгарското правителство изпрати първото си предложение за новата ОСП на 30 декември 2021 г., а след това, в отговор на коментарите на комисията, представи преработено предложение на 14 октомври 2022 г., което сега беше одобрено на 7 ноември. Унгария е 14-ата страна, чийто план за ОСП е приет.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА