EIMA International – Болоня събра 20% повече посетители в първия ден от откриването си

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

Едно от най- големите европейски изложения за земеделска техника – EIMA International, което се провежда в Болоня, събра 20 % повече посетители за първия ден от откриването, сравнено с последното издание на панаира. Това предава специален пратеник на „Агрозона“ в Италия.  Големият интерес от хората по цял свят обаче идва на фона на криза в световните продажби на земеделска техника, чието преодоляване е сред основните мотиви на EIMA 2016.
Вчера се състоя и едно от най-грандиозните събития по време на изложението. Над 200 чуждестранни журналисти, работещи в аграрния сектор, се събраха на гала- вечеря в един от старинните ресторанти на Болоня. Тематично за изложението – бяха представени храни от различни континенти на света – Африка, Азия, Европа и др.
Тази година организаторите на EIMA са заложили сред основните мисии и тази да се отвори европейския пазар на земеделска техника и към Африка. За целта на събитието са поканени рекорден брой африкански делегации.
Припомняме Ви, че от българска страна изложителите са само 2 компании – Badestnost JSCO (Производство на хидравлична техника) и Plexistab Bulgaria S.A (производител на ПВЦ маркучи).

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама