Компания-гигант за говеждо месо в света инвестира в проект за намаляване на емисиите на метан

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
3 Минути

Marfrig, световен лидер в производството на хамбургери и една от най-големите компании за говеждо месо в света, потвърди ангажимента си за намаляване на парниковите газове в своята производствена верига. По-рано тази година, например, Marfrig беше единствената компания в индустрията в Северна и Южна Америка, чиито цели за намаляване на емисиите на парникови газове бяха одобрени от SBTi (Инициатива за научно базирани цели), съобщи euromeatnews.

През юли 2022 г. компанията предприе още една стъпка за намаляване на емисиите на метан от животни в производствената си верига и по този начин направи животновъдството по-устойчиво, като приложи във фермата си технологията SilvAir® в диетата на животните.

Разработен от Cargill, продуктът се използва по време на етапа на отглеждане на едър рогат добитък и също така е източник на хранителни вещества, оптимизиращи състава на диетата. SilvaAir® стимулира естествен процес в търбуха, произвеждайки амоняк вместо метан.

В тази първа стъпка от проекта продуктът е приложен в търговски мащаб при 350 животни

„Целта на използването на SilvAir® е да се оптимизира продуктивността на животните, в допълнение към устойчивите практики“, казва Андре Кампанини, технически мениджър в MFG Agropecuária.

„Silva Air® е продукт с доказани научни ефекти, който намалява емисиите на метан, основният парников газ в животновъдството поради чревната ферментация при животните. Това намаление е един от настоящите приоритети на Marfrig и засилва ангажимента на компанията за устойчивост “, казва Пауло Пианес, директор на отдела за устойчивост и корпоративна комуникация в Marfrig.

Управлението на пасищата е сред приоритетите за намаляване на емисиите

За да намали емисиите, компанията работи и върху производствената си верига, за да разработи системи като интеграция на животновъдство, култури и гори, генетично подобрение за клане на по-млади животни, адекватно управление на пасищата и адекватно изхвърляне на отпадъци.

„Nutron Cargill е решен да намери начини за намаляване на емисиите на метан от животновъдството и да допринесе за осигуряване на устойчивост на цялата производствена верига. Ние вярваме, че стратегическите партньорства, съчетани с иновациите, са основните фактори за успех за нас, за да създадем значителни положителни въздействия,“ казва Селсо Мело, главен изпълнителен директор на Cargill Animal Nutrition Latin America South.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА