Джелато дни в рамките на ФУДТЕХ 2025

Мариана Климентиева
Мариана Климентиева
3 Минути

Изкуството на италианския сладолед завладява Панаира на 18 и 19 февруари

Международната изложба за храни, напитки и технологии ФУДТЕХ 2025, която стартира на 18 февруари, ще се превърне в истински празник на джелатото! В рамките на престижния форум ще се проведат два специални дни, посветени на изкуството на италианския сладолед. Събитията са част от проекта „Пътят на джелатото“ (GELATOn the ROAD, CREA-CULT-2022-COOP) по програма „Творческа Европа“. Целта е да се популяризират местното културно наследство и идентичност чрез вкусове и традиции. Партньор от България е Търговско-промишлена палата Враца.

На 18 февруари посетителите ще се потопят в историята и тънкостите на приготвянето на истинско италианско джелато.  Ще има демонстрации от известни шеф-готвачи, които ще разкрият тайната на перфектния сладолед и ще представят иновативни вкусове в т.нар. Pop-up Музей на Джелатото.

На 19 февруари предстои джелато състезанието „Sustainable Scoops“. То ще събере талантливи производители, които ще създадат джелато с местен вкус. Те ще представят своите рецепти пред експертно жури и посетители, които не само ще дегустират, но и ще гласуват за най-доброто предложение. Излъченият победител ще получи възможността за участие във финалното състезание на проекта в Лонгароне Фиере, Италия.

Двудневното сладоледено пътешествие, изпълнено с аромати, демонстрации и състезания, ще се проведе във фоайето на Палата 8 (вход към Палата 11).

Близо 30% ръст на изложителите в 29-о издание на ФУДТЕХ отчитат към момента от Международен панаир Пловдив. Форумът непрекъснато се развива и бележи възходящ тренд през последните години. Традиционно привлича огромна аудитория от професионалисти, експерти, ресторантьори, търговци и любители на добрата храна. Отличава се с богат асортимент, покриващ цялата гама от храни и напитки, както и технологии за тяхното производство.

От 18 до 22 февруари ФУДТЕХ 2025 ще изкуши едновременно ценителите на гурме деликатеси от различни краища на света и почитателите на автентични български продукти. Тази година специализираната изложба е разположена в три палати – Градът на вино и деликатесите обхваща Палата 8 и част от Палата 7, а технологичната зона е отново в Палата 11.

Мариана Климентиева е магистър по „Журналистика“ в Софийски университет "Климент Охридски". Кариерата ѝ започва през 2004 г. Работила е за водещи печатни и онлайн издания, сред които в."Телеграф", в."Монитор", stolica.bg, economic.bg. Специализира в ресори като земеделие, икономика и актуални новини, като се стреми винаги да поднася задълбочена и обективна информация. В Аgrozona приоритет са й теми, свързани със съвременните тенденции в земеделието, устойчиво развитие, иновации в аграрните технологии и европейски политики за селските райони.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама