Два завода за кисело мляко вдигат в Китай

Кирил Александров
Кирил Александров
2 Минути

Китай инвестира най-много в земеделието у нас

Напреднали са преговорите по проекти за създаване на два завода в Китай за производство на кисело мляко, съобщи заместник-министърът на икономиката Любен Петров, който е участвал в Шестнадесетата сесия на българо-китайската Междуправителствена смесена комисия за икономическо сътрудничество. По думите му след последната сесия на комисията през 2014 г. са се увеличили китайските инвестиции в страната. Най-осезаем е ръстът в селското стопанство и производството на фуражи. Зам.-министърът посочва още, че в процес на работа е изграждането на предприятие за производство на олио у нас. Работи се и в посока създаване на смесено предприятие за електрически автомобили и на смесено предприятие за асемблиране на скоростни влакове.

Днес в София, в София Тех Парк, се провежда първата среща на кметовете от страните от Централна и Източна Европа и Китай 16+1. Събитието е под надслов „София – пресечна точка на нови възможности”.

16+1 е инициатива на правителството на Китай. Тя има за цел да поощри сътрудничеството между азиатската страна и шестнадесетте държави от Централна и Източна Европа: Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Черна Гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения и Република Македония.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements