ДСК Агро – Атрактивни предложения за финансиране на агросектора

Кирил Александров
Кирил Александров
3 Минути

За поредна година Банка ДСК участва в международното селскостопанско изложение БАТА АГРО, за да представи нови възможности и атрактивни предложения за финансиране на клиенти от агросектора.

Банката посрещна клиентите си на атрактивен щанд, където служители с дългогодишен опит в консултирането на бизнес клиенти предлагат най-подходящите за техния бизнес  продукти и услуги. Клиентите се информираха как и при какви условия да получат от Банката инвестиционни и оборотни кредити, както и много възможности за допълнителни продукти и услуги, които Банката предлага, както и такива на дъщерните й дружества.

ДСК непрекъснато обновява портфолиото си от специализирани продукти за земеделски производители и стопани. От началото на 2017г. банката разработи и предлага нови продукти за земеделски производители и стопани с по-добри условия за финансиране. Със специализираните си продукти за агрокредитиране Банка ДСК дава възможност за модернизация и разширяване на земеделските стопанства, както и възможност за оборотни средства за покриване на текущи нужди.

При инвестиционното финансиране Банката предлага новите си продукти: кредитен лимит за покупка на земеделска земя и кредит за покупка на земеделска техника, с които предоставя конкретни решения и реални ползи за реализиране на бъдещи планове за  клиентите от агросектора.

При оборотните кредити Банка ДСК предлага нов продукт за земеделски производители „Двойно авансово финансиране за земеделски производители“ по определени бъдещи субсидии за две кампании напред, който е изключително иновативен за банковия пазар в България. Процентът на финансиране по този продукт може да достигне до 160% от получените за предходна година средства по определени видове субсидии.

Банка ДСК има подписан Меморандум за сътрудничество с Държавен фонд „Земеделие“, както и споразумение с „Национален гаранционен фонд“ по програми и гаранционни схеми. На 15.08.2016г. Банката подписа ново споразумение с „Национален гаранционен фонд“ за прилагане на гаранционна схема във връзка с осигуряване на финансиране от търговските банки, чрез механизъм за споделяне на риска. Новото споразумение дава възможност Банка ДСК ЕАД да предоставя кредити и да издава гаранции при облекчени изисквания за обезпеченост и атрактивни цени.

Гаранционната схема се прилага и за кредити, свързани с финансирането на проекти по всички оперативни програми от програмен период 2014 – 2020 г., в т.ч. и „Програмата за развитие на селските райони“. Съгласно сключеното споразумение НГФ гарантира до 50% от вземанията по кредити, предоставени от Банката на малки, средни и големи предприятия, и земеделски производители. Документи за кредити, гарантирани от НГФ, се приемат във всички бизнес центрове и банкови офиси в цялата клонова мрежа на Банка ДСК ЕАД.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА