До 9 януари кандидатите по мерки 10 и 11 получават уведомителните си писма в Областните дирекции на ДФЗ

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Системата за електронни услуги на Фонда остава недостъпна още 4 дни

До 9 януари всички одобрени кандидати, подали заявления за подпомагане през Kампания 2022 по мярка 10 „Агроекология и климат“ (М10) и мярка 11 „Биологично земеделие“ (М11), могат да получат писмата си на място в Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ по адрес на регистрация (за юридическо лице и едноличен търговец) или постоянен адрес (за физическо лице) в работните дни, информират от ДФ „Земеделие“.

Уведомителните писма за одобрение на кандидатите са налични и в „Система за електронни услуги“ (СЕУ) на ДФЗ, но поради актуализация и надграждане на системата за периода от 18 часа на 23 декември 2022 г. до 9 януари 2023 г. тя няма да бъде достъпна, допълват от Фонда.

От ДФЗ напомнят, че по мерките са одобрени кандидати в различни направления. По направление „Възстановяване и поддържане на затревени площи с висока природна стойност (ВПС-1), М10 одобрени са 526 кандидата; „Опазване на застрашени от изчезване местни породи, важни за селското стопанство“, М10 одобрени са 1 467 кандидата; „Опазване на застрашени от изчезване местни сортове, важни за селското стопанство“, М10 одобрени са 570 кандидата; „Контрол на почвената ерозия“, М10 одобрени са 540 кандидата; „Традиционни практики за сезонна паша на животните (пасторализъм)“, М10 одобрени са 144 кандидата;

По мярка 11 в направление „Биологично пчеларство“, одобрени са 205 кандидата; „Биологично животновъдство“, М11 одобрени са 9 кандидата; „Биологично растениевъдство“, М11 одобрени са 970 кандидата.

Писмата са достъпни в индивидуалния профил на кандидата в СЕУ, от основното меню „Администрация“ – секция ”Справки” – „Уведомителни писма“, с възможност за „Сваляне на файл“ – https://seu.dfz.bg.

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА