Днес стартира голямото пролетно почистване на Бургас

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Едновременно с настъпващата пролет и наближаващия тачен християнски празник Великден, в морския град стартира ежегодното голямо пролетно почистване, съобщават от община Бургас.

По разпореждане на кмета Димитър Николов е разработена подробна програма с конкретни мерки и действия. Тя включва мероприятия както за територията на града, така и за всички съставни селища. Програмата е  изготвена след предварителна пълна инвентаризация и заснемане на проблемните точки (нерегламентирани замърсявания). Всички те са включени в мероприятията по почистване.

Кметът Николов призовава всички бургазлии, учебните и здравни заведения, административните служби, търговските обекти, производствените предприятия, по своя инициатива да отделят една мъничка част от времето си, за да почистят в и около домовете и работните си места. Според него солидарните действия на жителите отличават проспериращия от мърлявия град.

Програмата предвижда ръчно и машинно почистване на територии за обществено ползване, почистване на регули, дъждоприемни шахти, крайпътни терени, плажни ивици, измиване на улици, събиране и изнасяне на строителни, едрогабаритни и растителни отпадъци. Изготвен е конкретен график по дни за съответните жилищни комплекси, квартали и населени места.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements