Отбелязваме Международния ден на растителната защита

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

На 16 януари  отбелязваме професионалния празник на работещите в сферата на растителната защита.

На този ден през 1896 г. е издаден указ на княз Фердинанд I, с който се утвърждава Законът за мерките против филоксерната зараза (чума по лозята) и за възобновяването на опустошените от нея лозя, обнародван в Държавен вестник. През тази година се навършват 125 години от издаването на този указ и отбелязването на този ден ежегодишно.

Денят на растителнозащитника за първи път е тържествено честван на 16 януари 2006 г. в аулата на Аграрния университет в Пловдив по повод 110 годишнината от издаването на първия нормативен акт на България в областта на растителната защита.

Специалност “Растителна защита” в Аграрен универснитет Пловдив

Специалността Растителна защита дава на студентите знания, умения и компетентност в извеждането на борбата  с неприятели, болести и плевели по културните растения. Това я прави изключително актуална, значима и атрактивна.

Образователните цели са свързани с подготовката на висококвалифицирани кадри отговарящи на потребностите на съвременното земеделие, налагани от Европейските изисквания за производство на висококачествена и безопасна продукция.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА