Дават още пари за хуманно отношение към свинете

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Допълнителните средства са заради трудната ситуация, в който се намира секторът

Допълнителен ресурс в размер на 9 000 000 лева ще получат свиневъдите по държавна помощ „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към свинете“ за 2022 г. Това реши на свое заседание днес Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). Така бюджетът по помощта се увеличава от 35 000 000 лв. на 44 000 000 лв.

На 3 февруари 2022 г. УС на ДФ „Земеделие“ утвърди финансов ресурс по схемата за държавна помощ „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към свинете”, в размер на 35 000 000 лв.

Отварят извънредна схема за складиране на свинско месо, вижте условията

След проведени срещи с представители на бранша от сектор „Свиневъдство“, бе поет ангажимент за увеличаване на бюджета по помощта за 2022 г. с 9 000 000 лв. Тези средства са заложени като част от допълнителните средства в размер на 150 000 000 лв., предвидени за увеличаване на бюджета на ДФ „Земеделие“, в частта държавни помощи.

Допълнителното подпомагане е с оглед неблагоприятната ситуация, в която се намира браншът и отчетените затруднения пред неговото функциониране.

Помощта се предоставя на стопанство за покриване на допълнителни разходи или пропуснати доходи, свързани с изпълнение на доброволни ангажименти за хуманно отношение към животните, поети за най-малко 5 години.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements