ДФЗ отпуска 1,8 млн. лева за участия в изложения

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

 

 

По схемата на държавна помощ „Помощ за участие в изложения“ УС на ДФЗ утвърди финансов ресурс от 1 800 000 лева.

Схемата „Помощ за участие в изложения” е с удължено действие до 30.06.2023 г., съгласно разпоредбите на чл. 51, т.4 на Регламент 702/2014 от 25 юни 2014 г.

Нотифицираният максимален бюджет по схемата на държавна помощ за периода 2017–2022 г. е 30 400 000 лв. За периода на подпомагане в това направление до този момент са усвоени 8 084 226 лв. за участие в национални изложения и международни изяви.

Помощта е насочена към земеделски стопани, заети с първично производство на земеделска продукция в сектор „Растениевъдство“ и „Животновъдство“ и на предприятия, извършващи дейност в преработката на земеделски продукти.

Подпомагат се малки и средни предприятия (земеделски стопани, регистрирани по реда на Наредба № 3 от 1999 г. за създаване и поддържане на регистър на земеделските производители) чрез развъдни организации или други организации, посредством предоставяне на субсидирани услуги.

Допустими за подпомагане са следните разходи:

• Такси за участие;

• Разходи за път и разходи за транспортиране;

• Разходи за публикации и уебсайтове за обявяване на събитията;

• Наем на изложбени помещения и щандове и разходите за тяхното монтиране и демонтиране.

Целта на подпомагането е насърчаване на българско производство на земеделски и преработени продукти и популяризиране на висококачествена традиционна българска продукция на националния и международния пазар, казват от ДФЗ.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА