ДФЗ изплати 2 млн. лева на памукопроизводителите за Кампания 2022

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Общо 56 стопани получиха плащания по схемата

Държавен фонд „Земеделие“(ДФЗ) преведе близо 2 млн. лв. (1 960 062) лв. по Схемата за специално плащане за памук за Кампания 2022. Подпомагането е преведено по сметките на 56 памукопроизводители. Право на финансова подкрепа имат стопани, които са заявили, че ще отглеждат памук от сортове, вписани в сортовата листа на България или в Европейския каталог на полските култури.

За да получат финансиране по схемата, кандидатите трябваше до 1 декември 2022 г. да предоставят сключен договор за изкупуване на произведената от тях продукция. Това условие е разписано в чл. 17, ал. 2 от Наредба 3 от 17.02.2015г. за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания.

Ставката за финансовата помощ е изчислена на базата на чл. 58 на Регламент (ЕС) № 1307/2013 на Европейския парламент и на Съвета на ЕС от 17 декември 2013 г.

 

ЕТИКЕТИ:
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама