Десислава Танева: Предстоят приемите по най-атрактивните мерки на ПРСР

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Предстоят приемите по най-атрактивните мерки на Програмата за развитие на селските райони. Това заяви във Варна министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която откри първото изложение в рамките на кампанията “Подкрепяме българското”. „Първо, селските общини могат да кандидатстват по отворения прием по мярка 7.2 за подобряване на малка по мащаби инфраструктура – пътна, улична, ВИК инфраструктура, културна, социална. В първата половина на октомври ще бъде отворен и тъй очакваният от земеделските стопани прием по 4.1. за инвестиции в материални активи”, посочи министър Танева, цитирана от агенция Фокус.
По думите й приемът ще бъде отворен с целия остатъчен бюджет от близо 240 млн. евро, а бюджетът на мярка 7.2. е обезпечен с 340 млн. евро. „Те са разделени по отделния вид дейности. „С приемите, които до момента са отворени от новия бюджет, вече сме отворили и предоставили над 10% от бюджета”, каза още земеделския министър.

Изложението„Подкрепете българското“ събра на входа на Морската градина 25 щанда, които представиха под звуците на народна музика качествени български храни и напитки на земеделски производители от областта. Гостите бяха посрещнати с мидена чорба, сготвена в гигантски казан от Ути Бъчваров. От супата на майстор-готвача опитаха кметът на Варна, Иван Портних и стотиците посетители.

Инициативата „Подкрепете българското“ е посветена на българските производители в цялата страна и ще се проведе в областните центрове. 28 града ще се върнат към добрия вкус и ще си припомнят, че между „българско“ и „качествено“ може да има знак за равенство.

 

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА