Депутатите отрязаха компенсацията от 25 ст./л гориво

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Предоставянето на компенсацията от 25 стотинки на литър/килограм гориво ще продължи до 31 декември 2022 г. и няма да се ползва през 2023 г. Това решиха народните представители в последния си работен ден за 2022 година, преди да излязат във ваканция от 24 декември 2022 г. до 2 януари 2023 г. включително.

Антикризисната мярка в помощ на физически лица бе въведена на 9 юли т.г., след влизането в сила на Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на България (ЗИД на ЗДБРБ) за 2022 г. Първоначално бе прието отстъпката от 25 ст. да се прилага до изчерпване на заложените в бюджета 150 млн. лева, като впоследствие за нея бяха отпуснати още 38 млн. лв. за да продължи до края на годината, напомнят от НАП.

“От “Лукойл” са постъпили 72 млн. лева авансов данък свръхпечалба. Министерският съвет не може да възлага функции на НАП, така че няма начин тази мярка да бъде продължена”, отбеляза министърът на финансите Росица Велкова.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА