Депутатите не подкрепиха кабинета “Габровски”

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

След три часови дискусии, гласовете на народните избраници не достигнаха да бъде сформирано редовно правителство

За гласуваха 113 депутати, против бяха 125. Подкрепа за кандидатурата на проф. Габровски за премиер с първия мандат на ГЕРБ-СДС дойде от ПГ на ГЕРБ, ПГ на ДПС, както и ПГ на Български възход, но гласовете на депутатите от тези партии не достигнаха, съобщи bgnes.bg.

По правилник, когато кандидатът за премиер не е одобрен от Народното събрание, следващите две решения за структура и състав на кабинета не се гласуват.

Преди гласуването депутатите дискутираха проектокабинета три часа.

Габровски заяви, че е обезпокоен от това, което вижда. “Имам чувството, че сме в предизборна кампания. Тези 7 точки са в интерес на всички граждани. Какво неконкретно има в това, че трябва да се гласува бюджет за следващата година, какво неконкретно има в това, че получихме шамар за Шенген. Не мога да приема, че няма конкретика в тези седем точки. Стори ми се, че всички се съгласиха, че няма как да се върви по този правилен път ако нямаме работещ парламент. Всички са съгласни, че това е добро и да го подкрепят, но няма да подкрепят правителство, а след това следва предизборна реторика. Ясно се вижда свободната ми воля да се обърна към всички политически сили и опита ми да се обърна към всички и да обединя хората с професионализъм”, каза той.

В кабинета на проф. Габровски за министър на земеделието, храните и горите бе посочен бившият шеф на ДФЗ Васил Грудев.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements