Ден на биологичното производство в Южния парк: Био храни, кулинарни демонстрации и забавления

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Министерството на земеделието и храните и Българска Асоциация Биопродукти канят всички на специалното събитие „Ден на биологичното производство“, което ще се проведе утре, 28 септември 2024 г. (събота), от 10:00 до 17:00 часа на „Голямата поляна“ в Южния парк, София. Празникът е част от инициативата на Европейската комисия по отбелязване на биологичното производство в страните от ЕС и обещава разнообразие от био храни, продукти и забавления.

Какво да очаквате в Деня на биологичното производство?

Над 30 производители ще представят широка гама от биологични продукти, включително био млечни и месни продукти, сезонни плодове и зеленчуци, био сокове, вино, ядки, халви, тахани, биологичен мед и пчелни продукти. За ценителите на сладкото ще има био шоколад и разнообразие от био сладки и солени изделия като солети, вафли, бисквити, крекери и сурови барчета. Също така, посетителите ще имат възможност да открият био козметични продукти, етерични масла и флорални води.

Забавления за децата

За децата от 7 до 12 години е предвидено специално Кулинарно училище с биопродукти, водено от известния готвач Ути Бъчваров. От 10:00 часа малките готвачи ще приготвят есенна зеленчукова супа и конфитюр от плодове. Същевременно, ще се проведат арт-ателиета, творчески работилници и игри с награди. Малчуганите ще имат възможност да се снимат в специално декорирания фотокът, за да запазят спомен от празника.

Програма за Ден на биологичното производство

  • 10:00 ч. – Откриване на „Деня на биологичното производство в ЕС“
  • 10:00 – 13:00 ч. – Кулинарно училище с Ути Бъчваров
  • 10:00 – 13:00 ч. – Арт-ателиета и забавления за децата
  • 14:30 ч. – Изпълнение на деца от творчески състав „Надежда“ на вокално-театрална формация „Врабчета“
  • 10:00 – 17:00 ч. – Специализирано изложение на биологични продукти

Вход свободен!


Вижте още:

Празник на плодородието се провежда в Кюстендил

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама