ДАУ и ДЮПОН получиха одобрение за сливане

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
3 Минути

ДЮПОН и ДАУ  обявиха, че Европейската Комисия е одобрила сливането чрез равни дялове на двете компании при изпълнение на определени условия.

Това одобрение е значителна стъпка към осъществяването  на сделката по сливането и бъдещото създаване на три силни, независими компании.

В дългосрочен план, създаването на тези компании ще бъде от още по-голяма полза за акционерите и клиентите и ще даде нови възможности за служителите, като всяка компания ще бъде водеща в съответните  сегменти, където глобалните предизвикателства стимулират търсенето на нейните продукти. Една от новите компании, чието име предстои да бъде оповестено, ще бъде изцяло насочена към  Агробизнеса и ще обединява продуктите и брандовете за растителна защита на ДАУ, ДЮПОН, както и семената на ДАУ и ПИОНЕР.

Одобрението на Европейската Комисия зависи от изпълнението на поетите от ДЮПОН и ДАУ ангажименти, свързани със сливането. И двете компании вярват, че становището на Европейската Комисия е благоприятно за запазване на една конкурентна среда и съответства на стратегическата логика и възможните ползи от такава сделка.

По-конкретно, ДЮПОН ще продаде своите хербициди срещу широколистни плевели в житни култури и част от инсектицидите , заедно с развойната дейност по тях и производствените мощности.  В момента ДЮПОН води преговори за продажбата на посочените по-горе активи.

ДЮПОН ще запази бизнеса и развойната дейност, свързан с третиране на семена, нематоциди, фунгициди и продукти, които са в последен стадий на разработване. Тези продукти и проекти ще бъдат разработени до край и пуснати на пазара.

След продажбата на част от бизнеса за растителна защита на ДЮПОН,  новосъздадената компания ще запази силните си позиции на пазара, което включва богато портфолио от хербициди за контрол на житни и широколистни плевели при царевица, соя и житни култури, надеждните и утвърдени продукти за контрол на болестите на ДюПон, както и  продуктите за растителна защита на Дау Агросайънс. По този начин новата компания ще  може да предложи на земеделските производители пълна гама от продукти за растителна защита, семена  и иновативни решения, които ще дават възможност за богат избор и  по-добра производителност.

И двете компании продължават конструктивно да работят с регулаторните органи в съответните юрисдикции, за да получат окончателно глобално разрешение за сливането, което те са уверени, ще бъде постигнато.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама