Държавата плаща висшето образование за 27 специалности, свързани със земеделието

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
4 Минути

Дъpжaвaтa щe зaплaщa изцялo или чacтичнo paзxoдитe зa cлeдвaнeтo пpи cĸлючeн дoгoвop c paбoтoдaтeл зa cтaж нa cтyдeнтa зa пepиoдa нa oбyчeниeтo и зa paбoтa cлeд ycпeшнoтo мy зaвъpшвaнe. Toвa oбявиxa oт Mиниcтepcтвoтo нa oбpaзoвaниeтo и нayĸaтa (MOH). Ha caйтa нa вeдoмcтвoтo e пyблиĸyвaн peгиcтъp нa cпeциaлнocтитe.

Изцялo или чacтичнo ще бъдат заплащани тaĸcитe зa oбyчeниe нa cтyдeнти oт 96 paзлични cпeциaлнocти, aĸo имaт cĸлючeн дoгoвop c ĸoнĸpeтнa фиpмa зa cтaж и paбoтa cлeд зaвъpшвaнe. 27 от общо 96 специалности, свързани със селското стопанство.  Сред направленията са ветеринарна, здравни грижи, животновъдство, технологии на храните, агрономство и други.

Вижте пълния списък на агроспециалностите:

Хранително
машиностроене
 (10)Бакалавър, Редовна
5.1. Машинно
инженерство
Университет по
Хранителни
Технологии
МЗХГ

МИ

Биотехнологии (3)

Бакалавър, Редовна

5.11. Биотехнологии Химикотехнологичен и металургичен университет – София МЗХГ
Анализ и контрол на хранителни продукти (7)

Бакалавър, Редовна

5.12. Хранителни технологии Университет по Хранителни Технологии МЗХГ

МИ

Анализ, контрол и екология на храните (5)

Бакалавър, Редовна

5.12. Хранителни технологии Университет по Хранителни Технологии МЗХГ
Контрол и безопасност на храните от животински произход (1)

Магистър след висше, Редовна

5.12. Хранителни технологии Университет по Хранителни Технологии МЗХГ
Технология и качество на храни (4)

Бакалавър, Редовна

5.12. Хранителни технологии Университет по Хранителни Технологии МЗХГ
Технология на виното и пивото (2)

Бакалавър, Редовна

5.12. Хранителни технологии Университет по Хранителни Технологии МЗХГ
Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти (9)

Бакалавър, Редовна

5.12. Хранителни технологии Университет по Хранителни Технологии МЗХГ

МИ

Технология на мазнините, етеричните масла, парфюмерията и козметиката (1)

Бакалавър, Редовна

5.12. Хранителни технологии Университет по Хранителни Технологии МЗХГ
Технология на месото и млякото (4)

Бакалавър, Редовна

5.12. Хранителни технологии Университет по Хранителни Технологии МЗХГ
Химия и микробиология на храните (3)

Бакалавър, Редовна

5.12. Хранителни технологии Университет по Хранителни Технологии МЗХГ
Автоматика, информационна и управляваща техника (2)

Бакалавър, Редовна

5.2. Електротехника, електроника и автоматика Минно-геоложки университет “Св. Иван Рилски” МИ

МЗХГ

МРРБ

МЕ

Автоматика, информационна и управляваща техника (2)

Бакалавър, Редовна

5.2. Електротехника, електроника и автоматика Технически университет – Варна МИ

МЗХГ

МРРБ

МЕ

Електротехника (5)

Бакалавър, Редовна

5.2. Електротехника, електроника и автоматика Технически университет – Варна МИ

МЕ

МЗХГ

МРРБ

Автоматика, информационна и управляваща техника (1)

Бакалавър, Редовна

5.2. Електротехника, електроника и автоматика Технически университет – Габрово МИ

МЗХГ

МРРБ

МЕ

Електротехника (3)

Професионален бакалавър, Редовна

5.2. Електротехника, електроника и автоматика Технически университет – Габрово МИ

МЕ

МЗХГ

МРРБ

Автоматика, информационна и управляваща техника (3)

Бакалавър, Редовна

5.2. Електротехника, електроника и автоматика Технически университет – София МИ

МЗХГ

МРРБ

МЕ

Електротехника (11)

Бакалавър, Редовна

5.2. Електротехника, електроника и автоматика Технически университет – София МИ

МЕ

МЗХГ

МРРБ

Автоматика, информационна и управляваща техника (2)

Бакалавър, Редовна

5.2. Електротехника, електроника и автоматика Тракийски Университет – Стара Загора МИ

МЗХГ

МРРБ

МЕ

Електротехника (3)

Бакалавър, Редовна

5.2. Електротехника, електроника и автоматика Тракийски Университет – Стара Загора МИ

МЕ

МЗХГ

МРРБ

Автоматика, информационна и управляваща техника (3)

Бакалавър, Редовна

5.2. Електротехника, електроника и автоматика Университет по Хранителни Технологии МИ

МЗХГ

МРРБ

МЕ

Топлинни и хладилни технологии и системи (3)

Бакалавър, Редовна

5.4. Енергетика Технически университет – София МИ

МЗХГ

Топлотехника (1)

Бакалавър, Редовна

5.4. Енергетика Технически университет – София МЗХГ

МИ

Топлотехника (2)

Бакалавър, Редовна

5.4. Енергетика Университет по Хранителни Технологии МЗХГ

МИ

Агрономство (полевъдство) (1)

Бакалавър, Редовна

6.1. Растениевъдство Аграрен университет – Пловдив МЗХГ
Зооинженерство (2)

Бакалавър, Редовна

6.3. Животновъдство Тракийски Университет – Стара Загора МЗХГ
Ветеринарна медицина (2)

Магистър след средно, Редовна

6.4. Ветеринарна медицина Тракийски Университет – Стара Загора МЗХГ

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА