COVID-19 намалява апетита на американците за месо

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Очаква се консумацията на месо да спадне за първи път от 6 години и да остане под миналогодишното ниво до 2025 г.

Смущенията, създадени от COVID-19 на пазара на месо в САЩ, вече се усещаха от потребителите, тъй като цените скочиха неочаквано през последните два месеца. В резултат на това се очаква консумацията на месо да намалее през следващите пет години, се казва в проучване, публикувано от Изследователския институт за продоволствена и земеделска политика на Университета на Мисури. За първи път от 6 години насам се очаква спад на този пазар. Миналата година консумацията на месо в САЩ възлиза на 101 кг на човек и постепенно ще спадне до 97 кг през следващите пет години, според изследователите.

През миналия месец, USDA, прогнозира спад в консумацията на месо от 4% само за тази година. Това означава спад на 210 000 тона месо на американския пазар. Подобно въздействие ще укроти цените на едро, като се очаква пилешкото месо да поевтинее с 15%, свинското с 10% и говеждото месо с 3% поради намаленото търсене.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА