Четири точки влизат в дневния ред на Комисията по земеделие днес

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Четири точки влизат в дневния ред на Комисията по земеделието, храните и горите в Народното събрание днес.

За начало на заседанието ще бъде представян политическия кабинет на Министерството на земеделието и храните.

След това народните представители ще разгледат проект за изменение и допълнение на Вътрешните правила за работа на Комисията по земеделието, храните и горите, приети на 10 май 2023 г.

Като трета точка от дневния ред ще бъде представен, обсъдън и гласуван Законопроект за ратифициране на Протокола за изменение на Споразумението за създаване на Международна организация по лозата и виното, подписано на 3 април 2001 г., във връзка с промяна на седалището, № 49-302-02-3, внесен от Министерския съвет на 13 април 2023 г.

Само държавни лаборатории да могат да извършват фитосанитарния контрол на границите

Последна точка на заседанието е представяне и обсъждане на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за управление на агрохранителната верига, № 49-354-01-14, внесен от нар. пр. Кирил Петков и група нар. пр. на 26 април 2023 г. – за първо гласуване.

Според предложените в ЗИД промени, изпитванията на проби категории животни и стоки за целите на официалния контрол, извършван на територията на граничните контролно-пропусквателни пунктове, ще може да се  осъществява единствено в лаборатории на Българската агенция по безопасност на храните.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама