Броени дни до края на кампанията на МЗХ „Призвание: БиоЛогичен!“

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Инициативата за популяризиране на биопроизводството обхвана 56 населени места

До 5 декември продължава информационната кампания под мотото „Призвание: БиоЛогичен!“, напомнят от Министерство на земеделието и храните (МЗХ). Кампанията стартира на 7 ноември 2023 г съвместно с Национална служба за съвети в земеделието, Главна дирекция „Земеделие и регионална политика“ и Областните дирекции по земеделие. Събитията се провеждат основно през месец ноември и обхванаха 56 населени места.

Информационната кампания има за цел да популяризира биологичното производство и да се привлекат повече фермери за преминаване от конвенционално към биологично производство.

По време на събитията участниците се запознават с основните правила при биопроизводство и възможностите за подпомагане по Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони (2023 – 2027 г.).

Земеделските производители са информирани от експерти в детайли за разликите между конвенционалното и биологично производство, за основните му принципи, нормативната уредба и задълженията, които следва да се спазват при отглеждането на различните култури и животни.  По време на кампанията се разяснява и необходимостта от сертификация и предимствата, които тя дава при реализирането на продукцията в сектора и ще бъдат представени добри практики от биопроизводството на други страни.

Днес срещи ще има в гр. Елхово, обл. Ямбол, в залата в читалище “Развитие” на гр. Елхово, ул. “Родопи” № 1. На 30.11.2023 г. среща  ще има в гр. Белене, обл. Плевен – Зала в общинска администрация – гр. Белене, ул. “България” № 35, в с. Зафирово, обл. Силистра – Зала в читалище “Христо Ботев-1901” на с. Зафирово, ул. “Ген. Атила Зафиров” № 63. Кампанията „Призвание: БиоЛогичен!“ приключва на 5.12.2023 г. в гр. Антоново, обл. Търговище в залата в общинска администрация на гр. Антоново, бул. “Тузлушки герой” № 26.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА