Бойко Борисов: Затягаме контрола над данъчните складове

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

От няколко месеца са започнали действия, концентрирани в звеното за борба с контрабандата и корупцията, изградено от НАП, Минтниците, ГДБОП и ДАНС  под наблюдение на прокуратурата, заяви премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния контрол.

“От начина, по който бяха конструирани – по цигари, меса, захарни изделия, петрол – се видя, че почти във всички сфери, в различни степени, има несъвършенства, или  умишлено така са направени закони и наредби, че лобитата, които са ги движили, са създали на практика възможност за изключително неефективна дейност.”, каза премиерът цитиран от БНР. Той даде за пример  горивата, където една агенция поставя пломбите, а друга  контролира.  Фирми, които нямат нищо общо с държавата пък поставят „техни си“ пломби.

На 7-ми септември в парламента ще бъдат внесени промени в законите, които да затегнат контрола над данъчните складове, посочи Бойко Борисов.

“24 часа в момента се работи по всички данъчни складове, защото някак си пък те  са останали в законите и наредбите без да бъдат регламентирани дейностите им.”, каза още той и добави, че има стотици тонове оцветено гориво в знайни и незнайни бензиностанции. “Краде се от акциз, краде се от ДДС.”, каза премиерът.

Още слeдващата седмица ще бъдат предложени законодателни промени, сподели Борисов и обеща да бъдат спестени стотици милони лева в близките месеци.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements