Нов вид киви печели симпатии в САЩ
Изследователи от Университета в Минесота, искат да направят кивито следващия „Плод на…
Очакваме повече произведени зеленчуци и по-високи изкупни цени
Първоначалните оценки за производството на домати, пипер и краставици през 2019 година…
Изменя се наредбата за прилагане на схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“
Правителството прие изменения в Наредбата за условията и реда за прилагане на…
БАБХ извърши над 12 000 проверки само за месец
През януари 2019 г. инспекторите на дирекция „Контрол на храните” към Българската…
Видове мед – кой за какво помага
Медът е продукт от пчеларство с богато съдържание на глюциди (глюкоза, озан,…
ООН: Загубата на биоразнообразие е тежка заплаха за изхранването по света
Способността на света да произвежда храна е подкопана от неуспеха на човечеството…
Предизвикателство №1: Как ще изхраним света през 2050?
Едно от най-големите предизвикателства на 21 век е как устойчиво да се…
Лабораторно отглежданото месо може да задълбочи климатичните промени
Култивирането на месо в лаборатория може да нанесе повече вреди на климата…
60-70 капки прополис дневно преборват грипния вирус
В меда се съдържат над 70 полезни вещества и витамини, които го…
Световна премиера на италианско суши в изложбата „Фудтех 2019“
Първото в света италианско суши прави своята премиера на Международната изложба „Фудтех…
Изгоряха 2 тона фураж при пожар в плевня край Търговище
Около 2 тона фураж са изгорели при пожар в плевня в село…
Родните производители имат възможност да излязат на пазари като Мароко и Северна...
Министърът на земеделието, храните и горите се срещна с посланика на Мароко…