Биопазар с кулинарно шоу откриват днес в Бургас

Паулина Йоргова
Паулина Йоргова
2 Минути

Миди по бургаски, пресни сезонни плодове и зеленчуци, плодови оцети, пчелен мед, плодови млека и кефир, вина и много други продукти ще опитат днес жителите и гостите на Бургас. Това ще стане по време на биопазара, който ще бъде открит от заместник-министърът на земеделието Лозана Василева. Събитието ще се проведе от 11:30 часа на площад „ Тройката “ в града и е под патронажа на Министерство на земеделието, храните и горите.

Многообразните био продукти, които ще бъдат предложени са произведени у нас и подпомагани по Програма за развитие на селските райони (2014-2020 г.). Посетителите ще опитат ястията, подготвени от Ути Бъчваров, който ще представи своето кулинарно шоу.

Елена Иванова биопазар ВарнаДен по-рано във Варна също имаше организиран биопазар. Повече от 20 родни биопроизводители представиха там продуктите си, по време на организирания от Министерство на земеделието, храните и горите пазар. Посетителите на изложението имаха възможност да дегустират и да си закупят органични продукти като био козе и овче сирене, гъби шайтаке, био сокове от арония, ябълки, круши, вина, произведени от био грозде, пресни плодове и зеленчуци, мед, шафран и др. Представените продукти бяха от доказани български производители, които са подкрепени от Програма за развитие на селските райони (ПРСР 2014-2020 г).Ути Бъчваров голям тиган биопазар Варна

През 2008 г. броят на биологичните производители е бил едва 311, докато към 2018 г. техният брой е 6 600. “В подкрепа на сектора от страна на министерството се отделя значителен финансов ресурс. Освен по отделната мярка 11 “Биологично земеделие”, повече от 100 млн. евро е получил секторът и чрез инвестиционните мерки на ПРСР”, съобщи при откриването Елена Иванова, директор на дирекция „Развитие на селските райони“ в МЗХГ. Показател за сериозния интерес към развитието на българското био производство е факта, че за последните 10 години броят им се е увеличил 20 пъти. гъби шийтаке биопазар Варна

Паулина Йоргова е завършила икономика на аграрното производство в УНСС и вече повече от 20 години пише за бизнес и финанси, като селското стопанство винаги е било нейния любим ресор. Интересът към тази тематика е основната причина да стане част от екипа на „Агрозона“, където работи като главен редактор от април 2016 година. Развитието на българските села и животът на хората в тях са част от темите, които са свързани с личните и професионалните и интереси. Мечтае някой ден да се завърне към корените си в Добруджа и да работи за добруването на родния си край.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА